شرح وظایف وکیل ورشکستگی

شرح وظایف وکیل ورشکستگی-مشاوره با وکیل ورشکستگی

وکیل ورشکستگی یک وکیل حقوقی می باشد که بیشتر با کسب و کارهای سطح متوسط به بالا کار می کند و در صورتیکه یک کسب و کار به علت های مختلفی دچار ورشکستگی شود و در نتیجه طلبکارانی ادعای مالی و حقوقی علیه این کسب و کار انجام خواهند داد و  این شرکت و یا موسسه و یا هر مجموعه که دچار ورشکستگی شده است دچار مشکلات حقوقی خواهد شد که یک وکیل ورشکستگی می تواند کمک مهمی به شما نماید.

همچنین جدیدترین قوانین در حوزه مالی و حقوقی سال 1403 نیز به وسیله وکیل ورشکستگی به شما ارائه خواهد شد.

جهت دریافت مشاوره از وکیل ورشکستگی می توانید از سراسر کشور با شماره 9099070545 تماس برقرار نمایید.

ورشکستگی یکی از حالت هایی است که برای شرکت های تجاری امکان وقوع آن بسیار است. قوانین مندرج در قانون اساسی مربوط به ورشکستگی شرکت های تجاری و اشخاص حقوقی مشمول مفاد و تبصره هایی است که برای انجام مراحل پس از ورشکستگی رعایت آن‌ها ضروری خواهد بود. طبق قانون اشخاص حقیقی و حقوقی ورشکسته تا انحلال و تصفیه حساب حق دخل و تصرف به اموال منقول و غیر منقول نخواهند داشت. در نتیجه تمامی امور مربوط به ورشکستگی بر عهده فردی متخصص این امر یعنی وکیل ورشکستگی خواهد بود.در مقالات قبلی در مورد وکیل حقوقی آنلاین و همچنین وکیل حقوقی تلفنی صحبت شده است در این مقاله در مورد وکیل ورشکستگی را خواهیم گفت.

 

 

اهمیت مراجعه به وکیل ورشکستگی

وکیل ورشکستگی وکیل پایه یک دادگستری است که در همه حوزه قوانین تجارت و شرکت ها فعالیت دارد. قوانین پس از ورشکستگی کمی پیچیده و امور تصفیه حساب شرکت ها زمان‌بر و پیچیده خواهد بود. لذا حضور وکیل مجرب در این زمینه طبق قانون الزامی خواهد بود. زیرا قوانین مربوط به ورشکستگی و انحلال شرکت ها نیاز به دانستن و رعایت قوانین مختص به خود را دارد. دریافت حکم ورشکستگی از دادگاه، امور تصفیه حساب شرکت با طلبکاران و تمامی امور پس از ورشکستگی و ارائه جلسات مشاوره تماماً بر عهده وکیل متخصص امور ورشکستگی خواهد بود. در ادامه این مقاله به وظایف و اهمیت حضور وکیل مجرب مربوط به حوزه ورشکستگی خواهیم پرداخت.

 

 

بهترین وکیل ورشکستگی کیست؟

 

وکیل ورشکستگی وکیل پایه یک دادگستری است که در همه زمینه های حقوقی فعالیت دارد. اما در زمینه ورشکستگی و امور مربوط به آن دارای تخصص و مهارت است. وکیل ورشکستگی تحت آموزش خاصی برای ورود به این حوزه قرار نمی گیرد. بلکه هر یک از وکلای پایه یک دادگستری با توجه به مهارت و تجربه در حوزه های مختلف فعالیت کرده و مهارت خود را افزایش می دهند.

 

هر اقدام حقوقی مربوط به ورشکستگی در حیطه و تخصص کاری وکیل پایه یک دادگستری است. اشخاص حقیقی یا حقوقی چنانچه برای پرداخت بدهی های خود دچار مشکل شوند طبق قانون بایستی اعلام ورشکستگی کنند. پس از اعلام ورشکستگی توسط این اشخاص روند تصفیه و ورشکستگی توسط وکیل متخصص در این زمینه انجام می شود.

ورشکستگی چیست؟

ورشکستگی چیست

وکیل ورشکستگی طبق قانون ورشکستگی را این‌گونه تعریف می کند؛ وکیل ورشکستگی فرایندی است که در طی آن اشخاص حقیقی یا همان تجار و بازرگانان و اشخاص حقوقی یا همان شرکت های تجاری از پرداخت بدهی های خود عاجز می شوند. در واقع قادر به انجام تعهدات خود نخواهند بود. در نتیجه بایستی طبق قانون از دادگاه حکم ورشکستگی دریافت کنند و پس از آن اعلام ورشکستگی کنند. قوانین ورشکستگی برای تجار و شرکت های تجاری است. در نتیجه افراد عادی که ورشکسته می شوند مشمول این قانون نخواهند بود. اشخاص عادی که از پرداخت تعهدات و بدهی های خود عاجز می شوند معسر یا بدهکار گفته می شود. زمانی می توان حکم ورشکستگی را دریافت و یا صادر کرد که میزان دارایی های شخص حقیقی و حقوقی از میزان بدهی های آن‌ها کمتر باشد.

 

 

چه کسانی می توانند برای دریافت حکم ورشکستگی از دادگاه اقدام کنند؟

  • طبق قانون اشخاص حقیقی و یا حقوقی بایستی قبل از انجام امور ورشکستگی به کمک وکیل ورشکستگی از دادگاه حکم مربوطه را دریافت کنند. حکم ورشکستگی در سه حالت صادر می شود؛ یک در حالتی که خود شخص حقیقی و یا شرکت های تجاری به دادگاه مراجعه کرده و با مدارک لازم اذعان عدم توانایی در پرداخت بدهی می کنند. در نتیجه دادستان حکم مزبور را صادر می کند.
  • در حالت دوم دادستان طبق قانون و با بررسی مدارک لازم حکم ورشکستگی را صادر می کند. در حالت بعدی یک یا چند نفر از طلبکاران تجار و یا شرکت های تجاری با ارائه مدارک از دادستان درخواست صدور حکم ورشکستگی می کنند. در هر حالت اعلام ورشکستگی باید بر اساس حکم قانون و دادگاه باشد تا ورشکستگی ثابت شود.

همچنین مطالعه نمایید: وکیل چک و سفته

مزیت های مراجعه به وکیل ورشکستگی

حفظ حق و حقوق طرفین یعنی بدهکار و طلبکار در جریان صدور حکم ورشکستگی مهم ترین دلیل برای حضور وکیل ورشکستگی است. همانطور که پیش تر نیز گفته شد انجام عملیات پس از صدور حکم مذکور زمان بر و وقت گیر است. طبیعتاً افراد عادی از طی کردن روند دادگاه و قانون به اندازه کافی صبور نیستند. قوانین پیچیده، مراجعه به مراکز و افراد ذی‌صلاح و عدم آشنایی افراد با آن‌ها، حفظ حقوق طلبکار و ورشکسته، تسلط وکیل بر قوانین ورشکستگی و اعمال به موقع قوانین برای جلوگیری از صدور مجازات‌ شدید دلایل مهم بر لزوم حضور وکیل ورشکستگی هستند.

 

 

دلایل ورشکستگی اشخاص حقیقی و حقوقی چیست؟

طبق تعریف وکیل ورشکستگی از این فرایند ورشکستگی به معنی افزایش بدهی و به تعلیق افتادن تعهدات و عدم پرداخت معوقه ها و کاهش ریالی دارایی ها است. در پرونده های مورد بررسی وکیل ورشکستگی متوجه خواهیم شد که ورشکستگی تجار و شرکت های تجاری عوامل مختلفی دارد. ورشکستگی یا بر اساس سهل انگاری و عوامل داخلی یا به دلیل عوامل خارجی یا به دلیل عوامل مالی و حوادث است.

  • زمانی که هیئت مدیره یا کارکنان و یا خود تاجر به دلیل بی مبالاتی و سهل انگاری دچار مشکلات مادی شوند احتمال ورشکستگی آن‌ها به دلیل عوامل داخلی خواهد بود.
  • ممکن است ورشکستگی این اشخاص به دلیل افراد و عوامل خارجی باشد به این معنی رقبا برای این افراد مشکل تراشی کنند و یا از آن‌ها جلو بزنند و یا ممکن است منابع مالی و یا منابع اولیه وجود نداشته باشند، در این صورت ورشکستگی به دلیل عوامل خارجی خواهد بود.
  • گاهی ورشکستگی ممکن است به دلیل بحران های محیطی و حوادث طبیعی و یا تصادفات و مشکلات غیر قابل پیش بینی صورت بگیرد. در این صورت ورشکستگی در نتیجه حوادث خواهد بود.
  • عواملی چون نوسانات ارزی، مشکلات مالیاتی، از دست دادن سرمایه و … نیز از عوامل مالی است که در نتیجه آن ورشکستگی اشخاص قابل پیش بینی خواهد بود.

ویژگی های وکیل ورشکستگی خوب

وکیل ورشکستگی خوب

بهترین وکیل ورشکستگی وکیل مجربی است که در پرونده های بسیاری در این زمینه فعالیت داشته و دارای تجربه بسیار باشد‌. وکلایی که پرونده های بسیار و موفقی را در زمینه ورشکستگی به سرانجام رسانده باشند، قطعاً بهترین گزینه برای مشاوره و دریافت وکالت آن‌ها است. وکیل شرکت ها با قوانین و روند ورشکستگی نیز آشنایی دارند که می توان از آن‌ها به عنوان وکیل ورشکستگی نیز بهره گرفت.

 

 

انواع ورشکستگی کدم‌اند؟

با توجه به دلایل مختلف ورشکستگی وکیل ورشکستگی دلیل ورشکستگی را تعیین کرده و با توجه به دلایل و نوع ورشکستگی از قوانین برای پیگیری روند پرونده کمک خواهد گرفت.

ورشکستگی عادی

در صورتی که دلیل ورشکستگی اهمال و سهل انگاری تجار و یا کارکنان شرکت های تجاری نباشد و یا در نتیجه سهل انگاری مدیریتی نباشد می توان ورشکستگی را در نوع عادی دانست. در این صورت اشخاص با ارائه دفاتر حساب و مدارک ورشکستگی به دادگاه ذی‌ربط پس از سه روز از تعویق پرداخت بدهی و انجام تعهدات خود حکم ورشکستگی عادی صادر خواهد شد.

 

ورشکستگی به تقصیر

نکته مقابل ورشکستگی عادی از نظر قانون و وکیل ورشکستگی به تقصیر است. در این صورت حکم ورشکستگی بیشتر توسط طلبکاران و یا دادستان صادر می شود. طبق قانون تجارت ورشکستگی به تقصیر به این شرح است؛

  •  در صورتی که پس از سه روز مقرر در قانون مراتب به مرجع ذی‌صلاح گزارش نشود و یا حساب یکی از طلبکاران خود را به صورت کامل تسویه کرده باشد. به عبارتی طلبکاری را ارجح به دیر طلبکاران دانسته باشند.
  • در صورتی که شخص حقیقی و حقوقی خرید خارج از عرف داشته باشد به این معنی ملکی را به قیمت خیلی بالاتر از ارزش واقعی خریده باشد. یا فروشی ارزان داشته باشد و در مقابل برای تأمین بودجه از نهادهای مختلف وام یا قرض گرفته باشد و یا اقدام به صدور برات سازشی کرده باشد.
  • زمانی که تاجر و یا شرکت تجاری معامله ای انجام دهد که نتوان سوددهی آن را پیش بینی کرد یعنی معامله وی در ابهام باشد.
  • تاجر و یا شرکت های تجاری فاقد دفاتر حساب و کتاب باشند.
  • در صورتی که عملیات تجاری اشخاص متوقف شده باشد اما طبق قانون عمل نکند. در همه این حالات ورشکستگی اشخاص حقیقی و حقوقی به تقصیر شناسایی خواهد شد.

ورشکستگی به تقلب

انواع ورشکستگی

طبق قانون چنانچه تاجر و یا شرکت های تجاری به عمد دفاتر تجاری خود را مفقود نماید یا با معاملات صوری دارایی خود را از بین ببرد. همچنین در صورتی که دارایی های خود را مخفی نماید یا اسنادی جعلی تهیه کند که بر اساس آن خود را مقروض معرفی کند، می توان ورشکستگی را به تقلب اعلام کرد.

حکم قانون به انواع ورشکستگی چیست؟

وکیل ورشکستگی بر اساس نوع ورشکستگی حکم دادگاه حقوقی را پیش بینی کرده و اقدامات بعدی را به موقع و به جا انجام خواهد داد. چنانچه توقف تأدیه دیون به دادگاه معلوم شود حکم ورشکستگی صادر خواهد شد. در حکم ورشکستگی عادی تمامی امور پس از ورشکستگی و تصفیه حساب به عهده وکیل ورشکستگی خواهد بود. بدیهی است برای اشخاص حقیقی و حقوقی مجازاتی در نظر گرفته نخواهد شد.

پس از صدور حکم ورشکستگی به تقصیر ورشکسته به تقاضای دادستان و طلبکار یا طلبکاران تعقیب جزائی خواهد شد. در این صورت هزینه روند رسیدگی بر عهده ورشکسته بوده و در صورت برائت از ورشکستگی به تقصیر هزینه بر عهده دادستان و یا طلبکار خواهد بود. مجازات ورشکسته به تقصیر ۶ ماه تا دو سال حبس است.

تعقیب جزایی ورشکستگی به تقلب نیز همانند ورشکستگی به تقصیر است. در صورت تأیید حکم ورشکستگی به تقلب مجازات ورشکسته ۱ تا ۵ سال حبس خواهد بود.

صدور حکم ورشکستگی به چه صورت است؟

حکم ورشکستگی

صدور حکم ورشکستگی در دادگاه حقوقی پیامدهایی به دنبال خواهد داشت. وکیل ورشکستگی و یا شخص مورد تأیید قانون و طلبکاران مدیر تصفیه خواهد بود که تمامی امور مربوطه بر عهده وی خواهد بود. زیرا ورشکسته هیچ حقی پس از صدور حکم بر اموال و دارایی و دفاتر و حساب های خود نخواهد داشت. حکم صادر شده قابل اعتراض بوده و می توان آن را به دادگاه تجدید نظر ارجاع داد.

در مواردی ورشکستگی جرم محسوب می شود مانند ورشکستگی به تقصیر و به تقلب و کاهی جنبه سیاسی داشته و باید به مراجع مربوطه اجازه رسیدگی داد. همانطور گفته شد پس از سه روز که تاجر یا شرکت تجاری از پرداخت بدهی و تعهدات خود ناتوان شود بایستی مراتب را به دادگاه ذی‌ربط گزارش داد. پس از بررسی های لازم توسط دادگاه حکم مبنی بر ورشکستگی صادر می شود.

 

اقدامات وکیل ورشکستگی پس از صدور حکم چه خواهد بود؟

وکیل ورشکستگی طبق قانون و زیر نظارت ناظر تعیین شده تمامی اموال و دارایی های منقول و غیر منقول تاجر یا شرکت های تجاری را تعیین خواهد کرد. تمامی اموال مهر و موم شده و دفاتر حساب نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. پس از آن طلبکاران توسط وکیل ورشکستگی دعوت به تصفیه حساب می شوند. تصفیه توسط وکیل ورشکستگی بایستی حداکثر تا هشت ماه صورت بگیرد.

 

 

آثار پس از صدور حکم ورشکستگی چه خواهند بود؟

وکیل ورشکستگی پس از صدور حکم ورشکستگی وظیفه همه امور پس از صدور حکم را بر عهده می گیرد. ورشکسته حق دخل و تصرف و تصمیم گیری با اموال و دارایی های خود را نخواهد داشت. در صورت عدم پرداخت بدهی ها و انجام تعهدات به دلیل کمبود منابع مالی و دارایی قانون ورشکستگی شامل حامل ورشکسته خواهد شد.

  • بلافاصله پس از صدور حکم، ورشکسته به هیچ عنوان حق برداشت از حساب و یا واریز به حساب را نخواهد داشت. زیرا طبق قانون ورشکسته محجور بوده و باید تمامی امور مالی او به وکیل ورشکستگی محول شود.
  • حق انجام هیچ اقدامی در خصوص چک و اوراق تجاری را نخواهد داشت.
  • حق پرداخت وجه به بدهکار در خارج از چهارچوب نخواهد داشت و همچنین اجازه دریافت وجه از طلبکار را نیز نخواهد داشت.
  • اجازه دسترسی و دخل و تصرف در دفاتر تجاری را نخواهد داشت.
  • حق وارد کردن و یا خارج کردن کالایی را به داخل انبار یا املاک تحت تصرف را نخواهد داشت.
  • اگر مالی در امانت دارد باید آن را فوراً پس گرفته و اگر مالی به صورت امانت نزد وی است فوراً آن را به صاحب مال استرداد دهد.
  • طرف مقابل طلبکاران ورشکسته وکیل ورشکستگی است زیرا خود او محجور شناخته می شود. به عبارتی تمامی اختیاراتی که بر عهده مدیر و یا تاجر بوده است پس از ورشکستگی به عهده مدیر تصفیه خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت