آموزش مالیات-صفر تا صد قوانین مالیاتی

در این بخش از سایت مشاوره تلفنی و آنلاین پاسخگو 24 به موضوع مالیات و آموزش مالیات، انواع مالیات هایی که شما باید بپردازید و نحوه محاسبه آنها میپردازیم. با توجه به اینکه قوانین مالیاتی سخت گیرانه تر در ایران در حال انجام می باشد اطلاع از قوانین مالیاتی بسیار مهم می باشد و با استفاده از این قوانین می توانید کارهای مالیاتی خودتان و یا شرکتتان را انجام دهید.

مالیات چیست و چرا اخذ می شود؟

در اولین بخش از آموزش آنلاین مالیات میخواهیم به این موضوع بپردازیم که اساس مالیات چیست چرا گرفته می شود و اینکه چند مدل از مالیات داریم و وظایف ما در قبال مالیات چیست؟

همانگونه که میدانید هرکشوری و هر دولتی که یک کشور را میگرداند با استفاده و با تکیه بر منابع مادی این کشور برنامه ریزی مینماید که با توجه به این منابع کشورداری انجام دهد. در نتیجه کشورهای مختلف با توجه به بودجه خود و درآمد خود که از فروش مواد خام – فروش محصولات صنعتی و محصولات کشاورزی و باغداری که دارد در مورد بودجه سال آینده خود تصمیم میگیرد که موضوع مالیات نیز یکی از منابع درآمدی دولت ها می باشد.

در واقع موضوعی که اتفاق می افتد این می باشد که کشوری که دارای منابع طبیعی بالا باشد و یا اینکه دارای صنایعی باشد که قابلیت صادرات به دیگر کشورها را داشته باشد در مورد میزان مالیاتی که از مردم خود خواهد گرفت تصمیم گیری خواهد نمود.

از اینرو کشوری که دارای منابع غنی می باشد و درآمد بالایی از فروش این منابع دارد معمولا مالیات زیادی برای مردم خود محاسبه نمینماید ولی برعکس کشورهایی که دارای منابع کمی می باشند و یا اینکه در سیاست گذاری های آنها قصدی برای فروش منابع به صورت مواد خام وجود ندارد روی به راه اندازی صنایع داخلی و دریافت مالیات ها بالا می نماید تا بتوانند خرج و مخارج کشور را تامین نمایند

از اینرو دریافت مالیات چیزی جا افتاده در سراسر دنیا می باشد که انواع مختلفی دارد.

مالیات بر چند نوع است و به چه چیزهایی تعلق میگیرد؟

در این بخش از آموزش مالیات به این موضوع میپردازیم که مالیات به چه چیزهایی تعلق میگیرد و یعد از این قسمت به توضیح موردی اینها خواهیم پرداخت:

1- مالیات بر درآمد

2- مالیات بر دارایی

3- مالیات بر ارث

4- مالیات بر ملک

5- مالیات ارزش افزوده

6- مالیات بر خودرو

آموزش مالیات: مالیات بر درآمد چیست و بر چند نوع است؟

همانگونه که از اسم این نوع از مالیات مشخص می باشد این نوع از مالیات بر درآمدی که شما دارید بسته خواهد شد. در تمام کشور های دنیا با توجه به خط فقری که تعیین می شود از یک درآمدی به بالا شما باید یک درصد از آن مبلغ را به عنوان مالیات بپردازید که این مبلغ معمولا از 20 درصد از درآمد محاسبه می شود و تا 50 درصد متغیر می باشد این درصد که برای درآمد های مختلف متغیر می باشد اگر درامد شما از یک مبلغی بالاتر رود درصدی که از سود خود نیز باید به عنوان مالیات بپردازید بیشتر خواهد شد.

انواع مالیات بردرآمد چیست و چگونه محاسبه می شود؟

اینکه شما از چه طریقی درآمد کسب میکنید مهم نیست مهم این است هرکسی که درآمدی در کشور داشته باشد باید مالیات آن را بپردازد اما در این بخش مقاله آموزش مالیات به موضوع انواع مالیات بر درآمد میپردازیم:

1- مالیات بر درآمد حقوق: کارمندان دولتی با توجه به حقوقی که میگیرند باید مالیات برحقوق را بپردازند.البته این موضوع همیشه مهم می باشد که از چه حقوقی به بالا به صورت پلکانی مشمول مالیات می شود که با توجه به قوانین کشورهای مختلف متفاوت می باشد.

2- مالیات بر ملک: این نوع از مالیات نیز به کسانی تعلق میگیرد که ملک خود را اجاره داده اند و از اجاره دادن ملک خود کسب درآمد می نمایند

3- مالیات بر مشاغل افراد حقیق

4- مالیات بر مشاغل افراد حقوقی

مالیات ارزش افزوده چیست و چگونه باید پرداخت شود؟

یکی از انواع مالیات که محل درآمد دولت می باشد مالیات ارزش افزوده می باشد. مالیات ارزش افزوده به کالا و خدماتی می باشد که ارزش افزوده ایجاد کرده و فرد نهایی که از این خدمات استفاده می نماید و یا اینکه این کالا را خریده است می پردازد. ازآنجایی که ممکن است فروشنده خدمات یا کالا خودش قبلا مالیات ارزش افزوده را پرداخت کرده باشد باید مابه التفاوت این دو را به دولت بپردازد.

 

در ادامه مقاله به کلید واژه های که در حوزه مالیات شنیده اید میپردازیم:

آموزش مالیاتی: مفاهیم مالیاتی چیست + توضیح مختصر

اظهارنامه مالیاتی

پلمپ دفاتر

فاکتور رسمی 

کد اقتصادی

فرار مالیاتی

حسابدار مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی چیست و چکونه باید ارسال شود؟

هرکسی که در کشور کسب و کاری راه اندازی کرده است باید مالیات بپردازد اما روند پرداخت مالیات به اینصورت می باشد که شما باید انتهای هر سال مالی خود یک اظهارنامه مالیاتی ارسال نمایید که در آن خود اظهاری می نمایید که چه قدر هزینه خرید کالا ها نموده اید-چه قدر هزینه ها حانبی داشته اید-چه قدر هزینه تبلیغات داده اید و در نهایت چه قدر سود نموده ای و به آن سود مالیات تعلق میگیرد. ارسال اظهارنامه مالیاتی در سامانه اینترنتی اداره مالیات باید انجام شود.

پلمپ دفاتر مالیاتی چیست و چه موقع باید دریافت و پر شود؟

هر شرکت حقوقی که به فعالیت اقتصادی می پردازد باید تمام فعالیت های خود را در قالبی که اداره مالیات از آنها میخواد در دفاتر مالیاتی نوشته و این دفتر در هنگام محاسبه مالیات تحویل دهد. برای دریافت این دفاتر باید به صورت اینترنتی تقاضای ارسال دفاتر را بدهید. برای پرکردن این دفاتر حتما باید از یک حسابدار کمک بگیرید.یکی از مهمترین بخش های آموزش مالیات موضوع پرکردن دفاتر مالیاتی می باشد که در مقاله مربوط به خود به آموزش پرکردن دفاتر مالیاتی خواهیم پرداخت.

فاکتورهای رسمی چه کاربردی محاسبه مالیات دارد؟

یکی از منابعی که اداره مالیات برای اینکه بداند شرکت ها چه قدر درآمد دارند فاکتورهای رسمی می باشد که به اداره مالیات ارسال شده است. وقتی شما پروژه ای را برای شرکت های دولتی و یا شرکت ها نیمه خصوصی و یا شرکت های خصوصی بزرگ انجام میدهید آنها از شما تقاضای ارسال فاکتور رسمی می نمایند که شما باید این فاکتور رسمی را برای آنها ارسال نمایید و این درآمد و این پروژه را در اظهارنامه مالیاتی و همچنین دفاتر مالیاتی خود بیاورید.

چه مواردی در محاسبه مالیات اثر دارد؟

به طور کلی همه افراد اعم از حقیقی و حقوقی مشمول قانون پرداخت مالیات هستند و افراد موظفند مطابق با اظهارنامه مالیاتی برای پرداخت مالیات در پایان سال اقدام کنند، اما نحوه محاسبه و میزان مالیات افراد یکسان نیست و مطابق با درآمد و فعالیت و شغل ان‌ها تعیین خواهد شد.

و برخی از مشاغل و افراد حقیقی و حقوقی مطابق با قانون به دلیل سود و منفعتی که دولت می‌رسانند تحت یک شرایط خاص از پرداخت مالیات معاف هستند و این یک امتیاز از سوی دولت برای آن‌ها می‌باشد.

کد اقتصادی چیست و چه کاربردی دارد؟

شما بعد از اینکه در سامانه اداره مالیات ثبت نام می نمایید و وقتی تمام مراحل را به صورت کامل طی نمایید یک کد اقتصادی به شما تعلق داده می شود که این کد اقتصادی در واقع شناسه شما در اداره مالیات می باشد و هر جا که بخواهید فاکتور رسمی بدهید باید از این کد مالیاتی استفاده نمایید. برای اینکه بتوانید کد اقتصادی را به راحتی دریافت نمایید پیشنهاد می شود دوره آموزشی ثبت نام در مالیات را دانلود و تماشا نمایید.

فرار مالیاتی چیست و چگونه جرمی می باشد؟

فرار مالیاتی واژه ای بسیار آشنا برای شما می باشد و مفهوم آن تقلب در اعلام درآمد ها و مخفی کردن درآمد ها به وسیله شرکت ها می باشد. وقتی شرکتی درآمد خوبی دارد وظیفه دارد آن را به اداره مالیات اظهار نماید. همچنین فرار مالیاتی به زمانی گفت می شود که با فاکتور سازی اقدام به بالابردی هزینه های جاری می نمایند و در نتیجه تلاش در کاهش مالیات دارند که تمام این موارد جرم محسوب می شود.

حسابداری مالیاتی چیست؟

حسابدار مالیاتی کسی است که علاوه بر اینکه به حسابداری وارد می باشد و می تواندکلیه فعالیت های اقتصادی شرکت را محاسبه نماید و همچنین تراز های مالی و سود و زیان را به مدیر شرکت اعلام نماید تخصص در زمینه امور مالیاتی نیز داشته باشد و بتواند کلیه خدمات مالیاتی را برای شرکت مذکور انجام دهد-اظهارنامه مالیاتی را پرکند-دفاتر مالیاتی را پر کند-و در نهایت با مراجعه به اداره مالیات کارهای ربوط به محاسبه مالیات را انجام دهد و نتیجه را به مدیر شرکت اعلام نماید.

مالیات مستقیم چیست؟

به مالیاتی که اداره مستقیم برای هر کسب و کاری محاسبه می نماید و یا انکه از حقوقبگران دولتی و خصوصی دریافت می نماید مالیات مستقیم گفته می شود به این معنی که شما به صورت مستقیم مبلغی را به اداره مالیات پرداخت می نمایید.

مالیات غیر مستقیم چیست؟

مالیات غیر مستقیم به مالیاتی گفته می شود که به صورت غیر مستقیم از مردم گرفته می شود به اینصورت که دولت روی یکسری از اجناس قبل از فروش مالیات را محاسبه می نماید و شما به صورت مستقیم مالیاتی را پرداخت نمی نمایید ولی  باخرید جنس با قیمت اصلی + قیمت مالیات در واقع مالیات به دولت پرداخت کرده اید.

مالیات بر ارث چیست؟

در این قسمت از مقاله آموزش مالیات قصد داریم مالیات بر ارث و نحوه محاسبه آن را برای شما بازگو نماییم.

وقتی فردی فوت می کند اموالی برای او به جای می ماند و در نتیجه این اموال باید بین ورثه تقسیم شود. بنا بر قانون به مالی که به شما ارث می رسد مالیات تعلق میگیرد و تا زمانی که شما مالیات این ارث را نپردازید این مال به نام شما نخواهد شد.

اما محاسبه مالیات بر ارث قوانین خاص خود را دارد و با توجه به اینکه نسبت شما با متوفی چیست متفاوت می باشد. اگر شما نسبت درجه 1 با متوفی داشته باشید این مبلغ کمتر از زمانی است که شما نسبت درجه 2 با متوفی داشته باشید.و همچنین نسیت به اینکه چه مالی از متوفی به جای مانده درصد مالیات متفاوت میباشد.

به عنوان مثال شما فرض کنید خانه ای از متوفی به ارث مانده باشد طبق قانون اگر شما نسبت درجه 1 با متوفی داشته باشید باید 7.5 درصد از ملک را به عنوان مالیات بپردازید و اگر فامیل درجه 2 باشید باید 15 درصد از ملک را به عنوان مالیات بپردازید و اگر نسبت درجه 3 داشته باشید باید 30 درصد از مبلغ ملک را به عنوان مالیات بپردازید.

چه فعالیت هایی از مالیات معاف می باشند؟

بنا برقانون یکسری فعالیت های اقتصادی و فرهنگی از دادن مالیات به دولت معاف می باشند که در ادامه مقاله به این موضوع میپردازیم:

1- شرکت های حقوقی شاغل در بخش کشاورزی – دامداری – دامپروری – ماهیگیری – زنبور عسل – طیور و…

2- بخش هایی که در بخش معادن مشغول فعالیت می باشند

3- بیمارستان ها – هتل ها و مرکز گردشگری

4- شرکت های دانش بنیان

و…

برای اینکه اطلاعات دقیقی از شرایط اینکه شما مشمول معافیت مالیاتی می شوید یا خیر می توانید از مشاوره همکاران ما در بخش آموزش مالیات استفاده نمایید.

آیا شرکت‌های دانش بنیان از دادن مالیات معاف هستند؟

در پاسخ به این سوال که آیا شرکت‌های دانش بنیان از دادن مالیات معاف هستند باید بگوییم بله یکی از امتیازات مهم شرکت‌های دانش بنیان این است که از پرداخت مالیات معاف هستند.

البته معافیت ان‌ها از مالیات دارای شرایط خاصی است و مطابق با قانون ۵۱قانونی اساسی هیچ معافیت و بخشندگی بدون اجازه قانون صورت نمی گیرد و از حمایت‌ها و تسهیلات مهم برای شرکت‌های دانش بنیان معاف بودن از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال است.

 آموزش مالیات درامد های اتفاقی

یکی از نوع مالیات هایی که شاید تا به حال با ان برخورد نداشته باشید مالیات درآمد های اتفاقی می باشد که در این بخش از آموزش آنلاین مالیات به آن میپردازیم.

به درآمدهایی که به صورت اتفاقی به آن رسیده باشید به عنوان مثال جایزه بانکها – دریافت مبلغ بالا برای یک کار کوچک به عنوان دستمزد بالاتر و هر درآمدی که به صورت ناگهانی به دست شما برسد مالیات تعلق خواهد گرفت.

یا حتی شما فرض کنید فردی مبلغی را به شما به صورت بلاعوض میدهد به این مبلغ نیز مالیات تعلق میگیرد.

همچنین می توانید مقاله آموزش برنامه نویسی – از مقدماتی تا پیشرفته را مطالعه کنید.

مالیات بر صادرات چیست و چقدر است؟

مالیات بر صادرات نوعی مالیات ارزشی است که صادر کنندگان کالا یا خدمات موظف به پرداخت آن هستند.

مالیات به دو دستم مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می‌شوند که مالیات‌های غیر مستقیم مالیات‌هایی هستند که به کالا‌ها و خدمات مصرفی تعلق می‌گیرند و در اصطلاح مالیات بر ارزش افزوده می‌گویند.

یکی از اقسام مالیات ارزش افزوده مالیات بر صادرات است یعنی هنگامی که شخص کالا یا خدماتی را به خارج دز کشور صادر می‌کند به آن مالیات ارزش افزوده تعلق می‌گیرد و فرد ملزم به پرداخت آن است.

هنگامی که صادرات کالا و خدماتی صورت می‌گیرد موجب ورود ارز به کشور و رونق اقتصادی می‌شود به همین دلیل مطابق با قانون 141 مالیات، درآمد حصول از کالا و خدمات شامل معاف صد در صد از مالیات می‌شوند، البته صدور مواد خام شامل بیست درصد معاف خواهند بود.

به طور کلی مالیات صادرات تنها 9 درصد است که البته زمانی فرد ملزم به پرداخت است که به تعهدات ارزی خود عمل نکند.

همه چیز درباره مالیات بر واردات

همانطور که در قسمت‌های فوق اشاره کردیم مالیات بر صادرات و واردات یکی از اقسام مالیات بر ارزش افزوده است و افراد ملزم به پرداخت مالیات هستند اما شرایطی نیز وجود دارد که افراد تنها درصد کمی از مالیات را بپردازند یا معاف از پرداخت مالیات شوند.

مالیات واردات کالا مطابق با قانون ۷ مالیات حدود ۹ درصد می‌باشد البته فرد باید ارزش گمرکی کالا یا خدمات و حق ورودی را محاسبه کند سپس بر جمع این موارد ۹ درصد مالیات تعلق خواهد گرفت.

همچنین نرخ ارزش گمرکی کالا حدود۴ درصد ارزش کالای وارداتی است که با توجه به ارزش کالای وارداتی محاسبه و تعیین می‌شود.

البته واردات برخی از کالاها نیز معاف از پرداخت مالیات هستند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به دام زنده و خوراک آن، تحریر و روزنامه، کاغذ چاپ، دفتر تحریر، خمیر کاغذ و کاغذ باطله، نسخه‌های کاغذی و الکترونیکی کتاب، فرش دستباف و مواد اصلی آن، روزنامه و مجله و نشریه، شمش طلا، رادار و تجهیزات کمک ناوبری هوانوردی، تجهیزات نظامی و اطلاعاتی، تجهیزات و اقلام با کاربرد صرفا دفاعی، نظامی، انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی، لوازم مصرفی درمانی و توانبخشی، انواع دارو و واکسن اشاره کنیم.

حتما بخوانید:آموزش کار با اکسل صفر تا صد(مقدماتی تا پیشرفته)

 اظهارنامه فصلی مالیات چیست؟

اظهارنامه فصلی مالیات که نام دیگر آن معاملات فصلی است که در چند سال اخیر بر درآمد برخی از مشاغل اعمال می‌شود.

اظهارنامه فصلی مالیات یکی از راه‌های سریع برای ارزیابی مالیات و شفافیت آن است در حقیقت صورت حساب معاملاتی را در بازه‌های کوتاه مدت بررسی خواهند کرد در این روش صاحبان کسب و کار‌ها فهرست معاملات فصلی خود را به سازمان امور مالیاتی تقدیم می‌کنند.

به طور کلی به تمام خرید و فروش‌هایی که در یک فصل از سال انجام می‌شود معاملات فصلی گفته می‌شود و اخر فصل میزان مالیات آن‌ها محاسبه خواهد شد و فرد باید آن را پرداخت کند البته سازمان امور مالیاتی شرایطی را نیز فراهم کرده است که صاحب کسب و کار میتواند این مالیات‌ها رو پایان هر فصل یا پایان هر سال پرداخت کند و در پرداخت آن در پایان فصل هیچ اجباری نیست.

فرق اظهار نامه مالیات شخص حقیقی با شخص حقوقی

تمام اشخاص اعم از حقوقی و حقیقی مطابق با قانون کشور ما موظف به پرداخت مالیات هستند مگر اینکه معاف از مالیات باشند.

اما از لحاظ محاسبه و پرداخت مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند که در این بخش به ان اشاره خواهیم کرد.

اشخاص حقیقی که شامل همه مردم می‌شوند اگر درآمد ماهانه آن‌ها تا میزان ۵۰ میلیون باشد اظهارنامه مالیاتی ان‌ها شامل ۱۵ درصد از درآمد کل سال ان‌ها خواهد شد و فرد موظف به پرداخت مالیات است و درآمد ماهانه بین ۵۰ میلیون تا ۱۰۰میلیون تومان ملزم پرداخت ۲۰ درصد از درآمد کل سال به عنوان مالیات است و افرادی که درآمد ماهانه بالای ۱۰۰‌ میلیون دارند باید حدود ۲۵ درصد را به‌عنوان مالیات به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند.

اشخاص حقوقی که شامل کلیه شرکت‌ها و موسسات تجاری و غیر انتفاعی که شماره ثبت دارد مشمول پرداخت مالیات می‌شوند و باید بر سر موعد مقرر مالیات شرکت خود را پرداخت کنند.

مالیات اشخاص حقوقی بر حسب میران درآمد سالانه و میزان سود دهی از فعالیت‌ها تجاری تعیین می‌شود به طور کلی باید روش محاسبه مالیات براساس کل فروش کالا و خدمات به اضافه سایر درآمدها پس از کسر هزینه‌ها و استهلاک‌ها است و باید حدود ۲۵ درصد از آن‌ها را پرداخت کنند.

آیا فروش خانه مالیات دارد؟

هنگامی که فرد قصد دارد خانه خود را بفروشد با این مسئله که آیا فروش خانه مالیات دارد روبه رو می‌شود.

مطابق با ماده ۵۹ مالیات‌های مستقیم: نقل و انتقال قطعی املاک به مأخذ ارزش معاملاتی و به نرخ پنج درصد (5%) و همچنین انتقال حق واگذاری محل به ‌مأخذ وجوه دریافتی مالک یا صاحب حق و به نرخ دو درصد (2%) در تاریخ انتقال از طرف مالکان عین یا صاحبان حق مشمول مالیات ‌می‌باشد.

تبصره 1 ـچنانچه برای مورد معامله ارزش معاملاتی تعیین‌ نشده باشد، ارزش معاملاتی نزدیکترین محل مشابه مبنای محاسبه ‌مالیات خواهد بود.

تبصره 2 ـحق واگذاری محل از نظر این قانون عبارت است از حق کسب یا پیشه یا حق تصرف محل یا حقوق ناشی از موقعیت ‌تجاری محل‌.

مطابق این ماده بیان شده هر کس بخواهد ملک خود در هر نوع کاربری چه مسکونی چه تجاری را بفروشد باید مالیات آن رو بپردازد و مالیات فروش ملک پس از قطعی شدن فروش و ثبت ان در دفاتر اسناد رسمی تعیین می‌شود و برای پرداخت آن به مدارکی لازم است.

مالیات فروش خودرو چیست؟

تمام اشخاصی که مالک خودرو‌های سواری، وانت و دو کابین باشد در صورتی که خودرو به نام خودشان یا فرزند زیر ۱۸ سال تحت تکلف ان‌ها باشد و ارزش ماشین‌ها بالای ده میلیارد ریال باشد به آن مالیات تعلق خواهد گرفت.

مالیات خودرو یک نوع مالیات مستقیم است و فرد پایان هر سال موظف به پرداخت مالیات ماشین خود است در صورتی که فرد خودرو خود را بفروشد مالیات برعهده خریدار است و فرد قبل از تعویض پلاک باید مالیات خود را محاسبه و سازمان امور مالیاتی پرداخت کند.

آیا مالیات به طلا تعلق میگیرد؟

مالیات طلا یکی از انواع مالیات است که در هنگام فروش طلا فروشنده از خریدار اخذ می‌کند و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز می‌کند.

مالیات طلا یکی از اقسام مالیات بر ارزش افزوده است که افراد موظف به پرداخت آن هستند، مالیات طلا بر حسب نرخ تعیین شده در قانون و ارزش اصلی طلا، اجرت ساخت و سود فروشنده در هنگام فروش طلا از خریدار اخذ می‌شود و فروشنده باید آن پرداخت کند اما مطابق با قانون مالیات طلا در سال ۱۴۰۱ پرداخت مالیات دستخوش تغییراتی شده است و مالیات صرفا به اجرت ساخت طلا و سود فروشنده تعلق خواهد گرفت.

مشاور مالیاتی کیست؟

مشاور مالیاتی یک فرد متخصص در حوزه امور مالی و حسابداری است که بر حقوق و قوانین مالیاتی تسلط کافی دارد و به خوبی با این قبیل مسائل آشنا است.

مشاور مالیاتی به دلیل آشنایی با قوانین و بخش نامه‌های مالیاتی می‌تواند به یک سازمان در پرداخت مالیات کمتر یاری کند کاش هزینه‌های مالیاتی یک شرکت توسط مشاور مالیاتی به دو روش پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی صورت می‌گیرد.

یک مشاور مالیاتی از لحاظ حقوقی وکیل نیست اما در پرونده‌های مالیاتی با اخذ وکالت نامه از سوی شرکت می‌تواند در مراجع رسیدگی به اختلافات مالیاتی به دفاع از پرونده‌های مالیاتی بپردازد.

آیا مالیات به حساب بانکی تعلق میگیرد؟

مالیات بر گردش حساب بانکی مطابق با قانون تعلق نخواهد گرفت و این مسئله سو تفاهمی بیش نیست.

اما بررسی گردش حساب بانکی یک الزام است سازمان امور مالیاتی مطابق با قانون اجازه بررسی گردش حساب بانکی افراد را دارد زیرا بسیاری از افراد با توجه به درآمد خود موظف به پرداخت مالیات هستند اما برخی از افراد درآمد خود را از دولت پنهان می‌کنند و مبداء و مقصد درآمد آن‌ها نامشخص است به همین قانون می‌تواند گردش حساب بانکی آن‌ها را بررسی کند و کسانی را که می‌خواهند از پرداخت مالیات فرار کنند را شناسایی کند.

مالیات بر مهریه چگونه است؟

مالیات بر مهریه پس از تصویب قانون جدید و تعلق مالیات بر مهریه تعیین و محاسبه می‌شود و مطابق قانون ما یکی از اقسام که مالیات بر ان تعلق می‌گیر مهریه‌ای است که به صورت سکه می‌باشد.

مطابق قانون زوجین که بر سر مهریه سنگین با یکدیگر توافق می‌کنند باید در حین ثبت ازدواج درصدی از مهریه به عنوان مالیات پرداخت کنند و به حساب دولت واریز نمایند در غیر این صورت سند ازدواج را نمی توانند دریافت کنند و این امر تبعات منفی را اعم از عدم دریافت مهریه و طرح دعاوی خانواده در دادگاه دارد.

مالیات برای گردش حساب وجود دارد؟

مالیات بر گردش حساب وجود دارد اما شاید بسیاری از افراد در این خصوص تصور اشتباهی داشته باشند مطابق با قانون بانک می‌تواند بر تمام گردش‌های حساب بانکی نظارت داشته باشد و افرادی که قصد فرار مالیاتی داشته باشند را شناسایی کنند.

به طور کلی افراد تصور نکنند که برای هر مبلغی که در حساب آن‌ها است و یا برای هر تراکنش مالیاتی باید مالیات پرداخت کنند تنها کسانی برای گردش حساب خود موظف به پرداخت مالیات هستند که مبدا درآمد آن‌ها مشخص نیست و مالیات خود را پرداخت نکردند.

قانون مالیات دستگاه کارتخوان چیست؟

هر فردی که صاحب شرکت، مغازه، رستوران و فروشگاه هستند و دارای یک دستگاه کارتخوان یا پوز باشند باید در سازمان امور مالیاتی ثبت نام کنند و کد مالیاتی خود را دریافت نمایند شما در صورتی می‌توانید از دستگاه کارتخوان استفاده کنید که در سازمان امور مالیاتی تشکیل پرونده داده باشید و کد مالیاتی را اخذ کرده باشید.

محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان مانند محاسبه مالیات بر درآمد‌های مشاغل است و برحسب قانون فعالیت‌های و تراکنش‌های که با دستگاه کارتخوان انجام می‌شود مشمول مالیات است و فرد باید مالیات آن را محاسبه و سازمان امور مالیاتی پرداخت کندـ

مالیات تکلیفی چیست؟

مالیات تکلیفی، مالیاتی است که وظیفه پرداخت به امور سازمان مالیاتی برعهده شخصی غیر از فرد پرداخت کننده است برای شفافیت موضوع مالیات برای شما مثالی بیان خواهیم کرد.

مالیات حقوقی نوعی مالیات تکلیفی است که از حقوق کارگر کم خواهد شد اما توسط کارفرما با سازمان امور مالیاتی پرداخت خواهند کرد.

مالیات تکلیفی انواع مختلفی دارد و تهیه لیست مالیات تکلیفی تا حدودی سخت است و از مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به مالیات بر درآمد حقوق، مالیات بر درآمد اجاره، مالیات بر درآمد حق الوکاله، مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی خارج از ایران، مالیات بر نقل‌وانتقالسهام و مالیات بر ارزش‌ افزوده اشاره کنیم.

مالیات قرارداد پیمانکاری چیست؟

مالیات قرارداد پیمانکاری یکی از انواع مالیات است و این نوع قرار داد میان کارفرما و پیمانکار منعقد می‌شود و پیمانکار می‌تواند شخص حقوقی یا حقیقی باشد.

در قانون مالیات به طور کامل به قرارداد پیمانکاری مالیات تعلق نخواهد گرفت اما دو نوع مالیات مقطوع و مالیات بر درآمد به قراردادهای پیمانکاری تعلق خواهد گرفت.

مالیات بر همه قراردادهای پیمانکاری عمرانی و غیر عمرانی تعلق خواهد گرفت و پس از کسر هزینه‌های اجرایی و اداری و بیمه باید ۲۵ درصد از درآمد را به عنوان مالیات پرداخت کنند.

گروه‌های مالیاتی چیست؟

گروه‌های مالیاتی بر مبنای نوع فعالیت و درآمد حاصل از فروش کالا و خدمات مشاغل است که در این بخش ان‌ها را معرفی خواهیم کرد:

گروه اول که شامل دارندگان کارت بازرگانی، صاحبان کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و بهره‌برداران معادن دارای جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری از وزارتخانه ذی‌ربط، صاحبان هتل‌های سه ستاره و بالاتر، صاحبان بیمارستان‌ها، زایشگاه‌ها و کلینیک‌های تخصصی صاحبان مشاغل صرافی ، فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذی‌ربط، صاحبان موسسات حسابرسی، حسابداری و دفترداری، خدمات مالی و ارائه‌دهندگان خدمات مدیریتی، مشاوره‌ای، انفورماتیک و طراحی سیستم، صاحبان موسسات حمل و نقل موتوری، زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری و یا باربری می‌شوند.

گروه دوم شامل کسانی می‌شود که درآمد مقطعی آن‌ها بین ۱۸ تا ۵۵ میلیارد ریال باشد.

گروه سوم کسانی هستند که در این دو گروه قرار ندارند.

کلام آخر

به پایان این مطلب از پاسخگو ۲۴ رسیدیم اگر در خصوص آموزش مالیات و پیرامون آن سوال و ابهامی دارید می‌توانید با استفاده از شماره‌های موجود در سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید و از ان‌ها راهنمایی دریافت کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت